Antwerpen: de populairste winkelstad van België voor Nederlanders voorgesteld

Antwerpen kennen veel mensen alleen als de hoofdstad van Vlaanderen. Deze Belgische stad is echter veel meer dan een hoofdstad. Een groot aantal inwoners zorgt ervoor dat het de grootste gemeente in België is. De stad licht aan de Schelde en heeft een groot havengebied met internationaal vrachtvervoer. Echter kun je er ook heel goed gaan winkelen. Het is namelijk een van de populairste winkelsteden in België, waar je als Nederland urenlang plezier kunt beleven. Met veel winkels en leuke terrassen is het een uitstapje die je niet mag vergeten.

Kunst en verschillende winkels

Antwerpen kent veel verschillende winkelstraten. Het centrum is groot en volledig voorzien van bekende en minder bekende winkels. Voornamelijk de gezellige Kloosterstraat mag niet overgeslagen worden. Al enkele decennia hebben antiekwinkels zich hier verzameld en zie je ook steeds meer andere winkels verschijnen. Voornamelijk de zondagen zijn geschikt voor een unieke ervaring. Je kunt dan namelijk tussen de kunstliefhebbers en museumbezoekers lopen en verschillende winkels stallen hun producten uit om jou kennis te laten maken met de ambacht. Je gaat ongetwijfeld met de mooiste dingen naar huis, welke weer een mooi plekje in jouw woning gaan krijgen.

In ieder seizoen te boeken

Antwerpen heeft echter meer dan alleen de Kloosterstraat. Zo heb je ook nog een leuke kerstmarkt in de wintermaanden, waar een Santa Run aan vast zit. Een groot spektakel, waarbij mensen in een kerstmannenpak door de straten rennen. Maar je hoeft niet alleen in de winter te gaan. Ook in de andere seizoenen is er voldoende te beleven en maak je er een uniek dagje uit van. Om jouw dag dan af te sluiten bij een van de lokale horecagelegenheden zal de herinneringen alleen nog maar gaan versterken en je verlangt al snel weer terug.

Plaats een reactie